News - Netspot blog

Netspot na Raspberry

Pokusili jsme se vývoj Netspotu posunout dál využitím zařízení Raspberry PI. Zařízení jsme objednali s dostatečným předstihem, takže čekání vývoj Netspotu příliš nebrzdilo.

Využití Raspberry by umožňovalo hlavně zmenšit rozměry netspotu ( 90 x 60 x 25 mm). Raspberry není pořádně známé a otestovaný HW, jedná se spíše o studentský produkt, takže sebou nesl také riziko nespolehlivosti a dalších problémů. Nespolehlivost pro naše účely se nakonec potvrdila. Docházelo k samovolnému zamrznutí zařízení, aniž by bylo možné zjistit, proč se to děje. Do dnes však nevíme, zda byl problém přímo v Raspberry PI nebo v některé z periferií (např. USB WiFi dongle).

Jsme rádí za možnost vyzkoušet netspot na tomto HW, zakoupené raspberry však využijeme pro jiné účely než na provoz netspotu.

Read all actualities

Dostali jsme Raspberry

Dnes nám přišlo Raspberry PI, čekali jsme na něj 10 měsíců, na kterém se pokusíme zprovoznit Netspot. Pokud se to povede, budeme moct klientům nabídnout Netspot mnohem menších rozměrů a s nižší spotřebu energie. Cena bude závisla na možnostech dodacích lhůt.

Objednávky raspberry jsou nyní omezené 1ks na osobu s dlouhou čekací lhůtou. 

Read all actualities

Co je netspot?

Zařízení pro personalizaci WiFi připojení a monetizaci WiFi pásma.

Hlavní vlastnosti:

  • zjednodušení přihlašovacího procesu na internet,
  • podpora vlastních reklamních akcí,
  • nabídnutí WiFi prostorů k inzerci,
  • zvýšení image a tržeb,
  • statistiky využívání WiFi,
  • sběr emailových adres a fanoušku na Facebooku.
Read all actualities